Hupdate…

5000 niet gerookte sigaretten later….Ah ik hoor het je zeggen. Zoooo, veel geld bespaard dan? Nou dat is niet persé waar. De sigarettenbranche heeft het wel een stuk moeilijker zo zonder mij als loyale klant.  In de wijnbranche gaat het anderzijds een stukje beter. Zo ook in de retail, specifiek in de damesmode.

Zeven maanden, 3 weken,  4 dagen, 8 uur en 3 minuten zonder sigaret. Nee grapje. Zo precies houd ik het niet bij. In ieder geval wel zeven maanden. Ruim zeven maanden. Verslaving is weg. De behoefte om af te toe te willen roken niet. De voordelen van niet-roken zijn inmiddels dusdanig groot dat ik echt nog wel drie keer nadenk in het geval van een ultieme verleiding zoals op die momenten dat heel de wereld tegen jou is. Heb jij dat ook wel eens? Dat gevoel? Dat je met grof geschut wordt neergemaaid? Ik heb dat sinds ik niet meer rook met enige regelmaat. Gelukkig ben ik nog steeds wel te doen. Althans mijn man en kinderen wonen nog steeds met mij in hetzelfde huis. Gelukkig. Ik rookte al sinds mijn 15e, dus eigenlijk heb ik geen idee wie ik ben zonder sigaret. In ieder geval niet helemaal meer dezelfde. Dat weet ik wel.

Even een hup-hup-hupdate daarom. Wat waren ook alweer mijn doelen (zie ook blog ‘Ik ben de baas’)? Komen ze:

  1. Fit worden en fit blijven met maximaal 5 kilo meer Marieke.
  2. 5 km kunnen hardlopen en praten tegelijk.
  3. Een Louis Vuitton tas
  4. Oprecht gelukkig zijn op het terras zonder sigaret (met wijn).

De volgende vraag dan: Hoe gaat het met deze doelen, nu zeven maanden later? Sinds september sport ik minimaal 2 keer per week. Een combinatie van fitness en tennis. De weken met fitness zijn beter voor mij. Tennis is namelijk onlosmakelijk verbonden met wijn. Fitness met een smoothie. Maar goed, ik voel me best fit met al dat gesport. Ik heb zeker meer conditie gekregen dus check! Ow en dan het 2e van dat 1e doel nog: 5 kg meer Marieke. Ook check. Maar met het sporten blijf ik rond die 5 kg zweven, dus prima. Ik heb inmiddels geaccepteerd dat:

  1. ik niet meer iedere dag een zak chips moet eten en af moet toppen met m&m’s. Het allerbeste is geen van beiden maar indien niet mogelijk 1 van de 2.
  2. mensen blijven zeggen dat ik er beter uitzie nu. Dat vind ik zelf niet persé iedere dag, maar ok. Noot: zeggen dat ik er beter uitzie is echt helemaal prima. Maar stop met zeggen dat ik er nu veeeeeeeeel beeeeeeeeeter uitzie. Een maat meer dus, maar gelukkig was ik dun, dus nu nog steeds prima. En een compleet nieuwe garderobe is ook fijn. En…ik denk echt dat mijn huid meer glanst. Ik smeer net zoveel als zeven maanden geleden op mijn gezicht, maar volgens mij heeft het nu echt meer effect.
  3. Als ik niet echt fitness (en dan bedoel die heavy shit met PT Valerie), dan word ik nooit meer helemaal strak. Maar dat is alleen een probleem in bikini-tijd. Badpakken zijn tegenwoordig ook hip heb ik gehoord.
  4. Dat als je niet-rookt je pas na zeven maanden weer puist en tandvlees-ontstekingsvrij bent. Althans dat hoop ik. Wat een ellende is dat zeg.

Doelstelling 2: hardlopen en praten. Laat ik zeggen dat je niet persé al je doelstellingen meteen onder controle kunt hebben. Dat hardlopen vind ik echt wel een dingetje. Een maand geleden heb ik bij de Decathlon even hardloopschoenen gescoord. Superleuk, met roze accenten. Vervolgens ben ik gestart: twee keer per week de kids naar school brengen en dan joggen. Kom je uit Boxtel? Dan heb je mij vast gezien. Zo’n hippe kip met mooie schoentjes, neon oranje innovatieve oordopjes, glanslegging en fancy wind-afstotend jasje. Gewoon als een pro zeg maar. Dat heb ik namelijk altijd geleerd: zorg dat je er altijd optimaal uitziet. Dat is namelijk al je 1e winst. Daar krijg je zelfvertrouwen van. Andere moeders zagen mij dan vertrekken. Ik stond nog net niet in van die gave startblokken, maar kreeg al wel bijna applaus. Wisten zij veel dat ik van school rechtstreeks naar huis rende…goed om te weten dat de afstand tussen school en mijn huis 486 meter is. Ja, lach maar. De eerste keer was ik kapot, op de helft. De tweede keer op 3/4 van de route en de derde keer bereikte ik de finish. Bam!! Nog maar 10 keer deze afstand en dan is dit doel ook ‘check’. Ik weet niet of dat dit jaar al gaat zijn, maar ik doe mijn best.

Dan de derde doelstelling: de tas der tassen. Check. Met kerst. Gekregen van de liefste man van de hele wereld.

En hoe zit het met ‘lest best’: gelukkig zijn op het terras. Ik drink iets meer wijn denk (h)ik. Als iemand in mijn buurt rookt, dan snuif ik even mee. Als iemand tegen mij praat die net gerookt heeft ga ik bijna over mijn nek. Ruikt serieus nog viezer dan Rooibos-thee. Maar na zeven maanden vind ik het nog altijd lastig. Roken staat in mijn onderbewustzijn ook  voor gezelligheid. Voor een intens moment van geluk. Daarom drink ik gewoon een wijntje extra op dat soort momenten. Daar kan ik dan ook van genieten. Ik hoop wel dat ik ooit op het punt kom dat ik roken gewoon echt vies en onbelangrijk ga vinden. Dat zou echt te gek zijn.

Ow je denkt nu dat ik bijna weer ga roken? Ben je helemaal gek geworden. En dan over een jaar weer aan de Champix, hersentraining, stoppen met roken cursus, blog 2.0 en lollies? Nee joh… alhoewel….zou ik dan weer een LV-tas krijgen met Kerst*?

*@liefstemanvandewereld… grapje…nou ja… een LV-tas mag altijd.

2 gedachten over “Hupdate…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s