Topsport: Hersentraining

Meer focus. Meer rust. Meer concentratie. Amen.

Project Fysiobrein

Fysio-wat? Fysio brein. Nee, geen masseur die je hersenen kneedt. Wat is het dan? Het is neurofeedbacktraining (een goeie voor scrabble). Deze training leert je hersenen om patronen die niet functioneel zijn en veel energie kosten los te laten. Wat? Chaos en onrust verdwijnen. Hiervoor in de plaats overzicht en rust. Bammmm…dat wil toch iedereen?

neuro

Hoe werkt het? Tijdens Neurofeedbacktraining lig je in een heerlijke stoel in 1 van de mooiste panden van Boxtel. Dat is eigenlijk alleen al een reden om het te doen. Gewoon een uurtje niks. Geen ‘mama’, geen werk, geen stress. Gewoon heel even niks, nada, noppes. Terwijl je heerlijk ligt, luister je naar relaxte muziek (soort van klassiek met af en toe een mooie stem erdoorheen. Zo’n stem die ik altijd al heb gewild, maar mocht ie ergens hebben gezeten dan is ie de afgelopen 25 jaar zeker ontstemd door Nico ( das dus die vriend van wie ik afscheid neem: Nico Tine voluit)). Tijdens deze muziek meet een geavanceerd software systeem je hersenactiviteit. Af en toe hapert de muziek (je hoort een klikje): dan krijgen je hersenen een signaal om opnieuw te focussen. Eeeeh…ik had dus mijn eerste sessie en had heul veul klikjes. Oeps. Focus. Maar dat blijkt geen probleem. Je hersenen moeten sowieso wennen aan deze training en zullen gedurende de komende sessies steeds makkelijker kunnen focussen. Eigenlijk te ontstressen. Relaxter worden. Ik ben over een paar weken een partij zen…dat wil je niet weten.

Voor wie is deze training geschikt? Voor mensen (ook kinderen! trouwens) met burn-out, slaapproblemen, faalangst, depressie en voor Marieke. Want Marieke is altijd druk in haar hoofd. Altijd aan het plannen en organiseren. En haar hersenen roepen om de 5 minuten: rokuh! Nu. Dus een reset van mijn hersenen lijkt mij wel wat. Oh, en de ondernemer achter dit concept, Linda Bes, is een schatje. Als je bij haar bent, wil je eigenlijk altijd blijven en haar nieuwe BFF worden. Dus sowieso een reden voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe BFF om Linda te bellen. Wat een fantastisch persoon is dat.

Het plan is om de komende weken, twee keer per week, deze training te volgen als onderdeel van mijn nieuwe lifestyle. Een nieuwe weg. Ook voor mijn brains. Klinkt als avontuur. Ik heb er zin in en houd jullie graag op de hoogte van mijn zen-niveau en of dit onderdeel van HET plan ook echt werkt.

PS inmiddels ook dubbele dosis Champix. Van 1 witte pil in de ochtend, naar 2 witte pillen per dag. Je wordt er een beetje misselijk van en soms ook een beetje verdrietig. Maar dat kan ook de angst zijn voor de nieuwe levensstijl. Geen idee. Maar mijn hersens zijn aan het sporten. En sporten is altijd goed. Oh en al meer dan 80 reacties op mijn blog via social. Dat is ook fijn. Want als ik dan weer zou gaan roken, dan moet ik echt veel mensen teleurstellen. Dat haat ik. Dus dank allemaal!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s